BITCOIN Hvis hvor aksjemarkedet er overvurdert, hvor blir det av Bitcoin?

Da markedene kollapset i mars, trodde mange at det ville gå år før de høye pre-pandemiene ble revidert. Trossmarkedet som ga S & P500 et høyt nivå på 3.500 poeng, hadde tross alt spilt uavbrutt i nærmere et tiår. Raskt frem seks måneder siden det verste aksjemarkedsfallet siden den store depresjonen og aksjemarkedene har steget over sine årlige høyder.

Dette vekker umiddelbart spørsmålet – Er verdsettelsen av aksjemarkedet riktig? Og for mer diversifiserte investorer som tar hensyn til følgemarkeder, hva betyr dette for Bitcoin?

Aksjemarkedets gjenoppblomstring siden fallet har vært en interessant historie, en gjort enda mer med de to eiendelene med hard cap som stiger mot det – Bitcoin og gull. Normalt ville man ikke tjene for mye av at disse eiendelene fikk terreng, ettersom egenkapitalen falt, men siden aksjemarkedene stiger igjen etter krasjet, fanger det ikke bare blikket, men får deg til å lure.

Når han snakket med AMBCrypto, sa Nick fra Ecoinmetrics at når man ser på det grunnleggende og spesielt sammenligner det med en eiendel som Bitcoin, er „aksjemarkedet som helhet overvurdert.“ Som bevis pekte han på arbeidsmarkedet, som er en ganske organisk indikator på USAs økonomiske utsikter. Han sa,

“Bare se på arbeidsmarkedssituasjonen. For tiden i USA er arbeidsledigheten høyere enn den var på topp etter finanskrisen i 2008.

Med et slikt økonomisk miljø ville du ikke forvente at bedriftene vil gjøre det bedre i år enn de gjorde før markedet krasjet i mars. “

I april 2020 så USA rekordhøy arbeidsledighet på 14,7 prosent, og mens de påfølgende månedene var mindre bedringer, har den generelle situasjonen holdt seg dyster. Det har imidlertid ikke stoppet aksjemarkedene, og steg med 46,3% mellom mars og juni, mens det samlede amerikanske BNP har falt 5 prosent.

Årsaken til at denne villfarne bevegelsen i aksjemarkedene ikke reflekterer de generelle økonomiske utsiktene, er den samme grunnen til at Bitcoin hoppet fra $ 4000 i mars til over $ 10 000 i september. Ifølge Nick er dette fordi “pengemengden utvides og amerikanske dollar finner veien for å oppblåse finansielle eiendeler.”

Overflødige dollar fører til overflødig likviditet, som i forlengelse fører til at folk legger pengene sine i noe, hva som helst. Aksjer er svaret, men det er også Bitcoin. Imidlertid, selv om det er et ubegrenset antall aksjer som kan deles på et ubegrenset antall måter, gjelder ikke det samme for Bitcoin.

Avslutningsvis hevdet Nick at Bitcoin vil ha nytte av denne parallelle overvurderingen av tre grunner. For det første som en butikk av verdi mot langsiktig inflasjon. For det andre, med vekst i det samlede markedet, som er mindre enn gull, men har større potensial. For det tredje går markedet gjennom generasjonsoverføring av rikdom fra boomers til millennials, og Bitcoin er til millennials hva gull var for boomers. Han avsluttet med å si:

„Derfor er det ikke umulig at vi over tid vil se penger strømme ut av gull for å gå inn i Bitcoin.“